dissabte, 29 de novembre de 2014

Presentem A les fosques de Maria Català A les fosques
Maria Català
Núm. de pàgines: 218
ISBN:  9788494287640
Preu: 16e

La noticia de la desaparició de la Jamila, alumna de l’IES Plaça dels Bous de Mataró, encapçala tots els titulars i totes les converses. El fet no és nou. Cent anys enrere, la desaparició de la Marieta Vidal, també, va omplir les pàgines dels diaris. En Pau Costa, guionista i locutor del programa radiofònic A les fosques, ho fa sortir a la llum, molts ulls es giren vers ell. L’inspector Joan Cantón, ho escodrinya tot i tothom.

La Dolors, que des que el marit la va deixar se sent sola i perduda, escriu el que no diu en un diari personal i la seva filla Blanca, una noia que odia la sang que corre per les seves venes, ho fa a Malson abans de Nadal, el seu blog. Mare i filla experimenten una forta atracció per en Mihail, un marxant d’art d’origen moldau...

En Pau, la Dolors i la Blanca són la punta visible de l’iceberg de les més ocultes pulsions humanes. Acompanyant-los, un ventall de personatges que es debaten entre la vida i la mort, el bé i el mal, la llum i les tenebres, les passions irresistibles...   Maria Català Serra neix i viu a Mataró, ciutat on se situa l’acció de A les fosques.
Gràcies a les beques de la AELC ha assistit a cursos de narrativa, de conte infantil i de microrelats a la Escola d’Escriptura de la Ateneu Barcelonès. Ha col·laborat en mitjans de comunicació, ràdio i televisió, i en revistes científiques i culturals: Ébano i Sàpiens. L’any 2002, va quedar finalista del Concurs de Novel·la Curta de la Universitat de Lleida amb La noia del cementiri. El 2006 va guanyar el «Serralada de Marina», convocat per la Societat Cultural Sant Jaume de Premia de Dalt amb el conte infantil En Gerard, en Llauna i en Pèls.
Llibres publicats: On reposen els somnis, 2002, El alcalde de la Malena, Urpes de seda, 2011.

Fem la primera presentació del llibre el dimecres 3 de desembre a l'Institut Damià Campeny de Mataró, lloc on se centren els esdeveniments de l'obra, l'Institut de la Plaça dels Bous...
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada