Col·leccions de Voliana Edicions

Entrevol (assaig), Voliac (narrativa) Retorn al sol (ciència-ficció i fantasia), Memòria, Poesia, Brot (dibuix)

diumenge, 5 de juny del 2011

8 de Juny: presentació a Elx

Ja està tot preparat per a la presentació a ELX el dimecres 8 de juny del llibre Des del rovellet de l'ou d'Elx a la llibreria Ali i Truc. Hi parlaran l'autor i el professor i filòleg elxà Jeroni Soler.

Aquí sota podeu veure que l'aparador de la llibreria ja porta alguns dies amb tot l'aparador ple dels llibres de Voliana Edicions.


Des del Rovellet de l’Ou d’Elx són vint-i-tres escrits en els quals es reflexiona sobre la gran ciutat a la fita sud de la catalanitat cultural. El rovellet de l’ou és la denominació  tradicional del centre històric. Es reflexiona sobre el Misteri d’Elx, el model lingüístic valencià, la riquesa del català de la frontera sud, la història, uns elxans il·lustres, alguns oblidats a casa; i les relacions sempre complicades amb Alacant i València. Ens apropa el seu petit gran país d’una vitalitat lingüística amagada, insospitada i menystinguda nord enllà de la línia Biar-Busot. Ens retrata alguns dels personatges que feren possible la represa lingüística de l’Extrem Sud del País Valencià a la segona meitat del segle XX.

Pel camí que s’enfila tramuntana amunt un elxà és cridat a fer conèixer la seva terra per tots els Països Catalans: al Segura, al Vinalopó, a Alacant, a Otos a la Vall d’Albaida, a València, el cap-i-casal dels valencians, a Tortosa, a Barcelona, la capitalitat cultural de tots els catalanoparlants, a Girona, a Mallorca fins arribar a Quilhan, Tolosa, Marselha o Ate, en terres occitanes on va nàixer un elxà que va tornar enjorn al bres, perquè s’han d’estretir els llaços entre els pobles de llengua catalana i de llengua occitana que conformen una civilització original bessona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada