Col·leccions de Voliana Edicions

Entrevol (assaig), Voliac (narrativa) Retorn al sol (ciència-ficció i fantasia), Memòria, Poesia, Brot (dibuix)

dissabte, 4 de febrer del 2012

Independència a Arenys de Mar i Figueres (Òmnium i Plataforma per la llengua)

Només començar febrer Voliana Edicions ha reiniciat una nova tongada de presentacions dels seus llibres, en un mes de febrer farcit de presentacions dels tres darrers llibres editats. El dia 3 de febrer hem presentat "Independència o mort... de la llengua" al Saló Noble del museu Calisay d'Arenys de Mar, en un acte organitzat per la Plataforma per la Llengua d'Arenys.
A la fotografia el representant de la Plataforma per la Llengua d'Arenys de Mar i l'autor del llibre.








Sense temps per descansar el matí gèlid del 4 de febrer hem fet una nova presentació d'"Independència o mort... de la llengua" al Museu del Joguet de Figueres en un acte organitzat per la secció local d'Òmnium Cultural.
En la fotografia veiem parlant a Santi Vila, l'alcalde de Figueres, a Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural i en primer terme a l'autor.
L'acte es feia en el marc de l'exposició "Realitat i vitalitat de la llengua catalana" de la FOLC.

Aquí podem veure alguns dels plafons de l'exposició comissariada per Jordi S. Camardons







En la presentació l'autor ha volgut recordar algunes figures figuerenques especialment presents en el llibre: el pedagog Delfí Dalmau i Alexandre Deulofeu, l'autor de la Matemàtica de la Història que ens mostra el camí a seguir.

Més de seixanta persones han assistit a l'acte i s'ha fet una bona cua a l'hora de signar el llibre "Independència o mort... de la llengua", i també "Poliglotisme passiu i altres escrits" de Delfí Dalmau.



Muriel Casals ha parlat dels cinquanta anys d'Òmnium Cultural, de la situació de la llengua i ha remarcat que així com quan va nèixer l'entitat calia lluitar per la llengua per salvar el país ara cal lluitar pel país per salvar la llengua. L'alcalde ha recordat la figura de Delfí Dalmau, esperantista, catalanista i universalista. I ha reconegut que la ciutat haurà de reconèixer com cal la figura d'aquest pedagog. També ha coincidit amb l'autor que la independència ha de formar part del nostre futur polític.
L'autor ha acabat la seva intervenció reflexionant sobre la necessitat que el militantisme lingüístic català lluiti per la Independència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada