Col·leccions de Voliana Edicions

Entrevol (assaig), Voliac (narrativa) Retorn al sol (ciència-ficció i fantasia), Memòria, Poesia, Brot (dibuix)

diumenge, 19 de desembre del 2010

Història de l'esperanto als Països Catalans

Voliana Edicions va assistir dijous 16 de desembre de 2010 al Museu d'Història de Catalunya a la presentació del llibre "Història de l'esperanto als Paísos Catalans, perquè simpatitzem de sempre amb la idea de l'esperanto: amb la llengua construida i amb l'ideal de fraternitat, pau i igualitarisme lingüístic internacional que hi ha al darrera.
Per aquesta raó,  en el seu dia vam col.laborar en la redacció del volum que s'hi presentava amb l'escrit: Delfí Dalmau: Catalanisme, llibertadanisme i esperantisme. Un escrit que podreu trobar en aquest llibre bilingüe esperanto i català, un bilingüisme que ens agrada i que es va posar de manifest durant el debat quan una dona argentina que fa quatre mesos que viu a Catalunya va optar per fer la seva intervenció en esperanto, després de practicar el bilingüisme passiu seguint tota la presentació en català.
Hi van parlar el director del Museu Agustí Alcoberro, Ferriol Macip Bonet, coordinador de KEA, la federació catalana dels esperantistes, l'historiador Josep M. Solé i Sabaté; i un dels dos coautors del llibre Francesc Poblet (l'altre és l'amic Hèctor Alòs).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada