Col·leccions de Voliana Edicions

Entrevol (assaig), Voliac (narrativa) Retorn al sol (ciència-ficció i fantasia), Memòria, Voliac Poesia (poesia), Brot (dibuix)

divendres, 24 de febrer de 2012

Ja tenim "La nit als armaris" de Raquel Picolo

Ja tenim el recull de contes de Raquel Picolo.

Totes les narracions de La nit als armaris neixen a la primera història i es tornen a ajuntar a les últimes pàgines. Brollen dels llavis del Ton, un vell medicinaire de Cerbi, que les conta al seu estimat Adrià, l’escriptor barceloní i fill del poble, que escriu el llibre.
La nit als armaris mostra un univers arrelat al món rural i teixit de modernitat. Els tres primers relats tenen gust de muntanya i parlen pallarès. La resta d’històries, sense deixar anar el fil de l’origen comú, exploren més enllà del paisatge aneuenc i estan contades en una llengua estàndard. Alguns personatges salten d’una història a una altra teixint ponts entre les narracions.Durant l’acte literari també comptava, perquè a estones s’avorria. Ha fet unes becaines discretes i al final ha aplaudit amb entusiasme. De fet, la presentació del llibre li ha interessat molt més del que calculava. El conte de la velleta pallaresa que va al psicoanalista a Barcelona li ha fet molta patxoca, té ganes de llegir-lo sencer. L’àvia del país de les grans nevades, bordisca com la neu de Cerbi i amb el cervell en plena degeneració, també li ha semblat fantàstica.

(Fragment de Raviolis a la Toscana, a La nit als armaris)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada