Col·leccions de Voliana Edicions

Entrevol (assaig), Voliac (narrativa) Retorn al sol (ciència-ficció i fantasia), Memòria, Poesia, Brot (dibuix)

dijous, 8 de maig del 2014

Presentem El mirall de l'Acròpolis de Xavier Febrés

El mirall de l'Acròpolis. La passió dels grecs per entendre la crisi de Xavier Febrés

La història, l'economia i també les relacions sentimentals serveixen per conversar al llarg dels escenaris de la capital hel·lena amb els personatges del relat teixit per l'autor, en un diàleg socràtic de plena actualitat al voltant de la crisi global que ha convertit el país impulsor durant l’Antiguitat del concepte de democràcia en el banc de proves de la laminació arreu d’Europa dels drets ciutadans i els equilibris socials. Grècia és un símbol d’intensa capacitat evocadora també en aquest aspecte, el punt d'origen d'una civilització i alhora de les seves depreciacions més recents.
Aquest llibre trasllada l'ànsia de coneixement demostrada per la cultura clàssica grega a l'explicació argumentada del món d'avui, sota aquella mateixa llum enlluernadora. “El focus genètic del nostre sistema de valors malviu com un ancià marginat i alhora es revela com un dels llocs més experimentats per descriure el curs del món amb la intenció de trobar-li l'ombra d'un sentit”, diu l'autor al pròleg.
 


Xavier Febrés, periodista i escriptor, ha publicat nombrosos llibres de viatges, biografies i dietaris personals:  El Pirineu, frontera i porta de Catalunya, El Mediterrani ciutat, Ofici d'amant a Florència, L'Empordà com un món, Josep Pla, biografia de l'homenot, Les dones de Jose Pla, El cul de Napoleó o la revelació de Milà o Guapa, rica, culta i argentina o A tres quarts d'hora de Perpinyà. Els seus darrers títols editats són Maillol, l'escultor carnal i Els últims dies de Machado. Actualment manté el blog “Apologia de la curiositat” (www.xavierfebres.com), amb els seus comentaris periodístics i literaris.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada