Col·leccions de Voliana Edicions

Entrevol (assaig), Voliac (narrativa) Retorn al sol (ciència-ficció i fantasia), Memòria, Poesia, Brot (dibuix)

dimecres, 19 de maig del 2021

Jade d'Elisenda Puig

 

La Jade, una perfumista, una dona nas, ens explica el procés de creació d'un perfum amb la sensibilitat de qui olora la vida com si fos una ampolla de colònia.

           L'amistat, l'amor, el dolor i l'alegria l'acompanyen per París, Barcelona, Argentona, Cabrera...  Una relació s'esfuma i n'arriba una altra, mentre la seva vida transcorre entre les olors dels anys de joventut  i les de la maduresa.

           "Vaig pensar, llavors, que cada racó de món tenia la seva olor, fruit de l'essència de la gent, dels animals i de les flors que brollaven de la terra. Així mateix, existia la dels moments de la vida: temporal, efímera, irrepetible. Només calia atrapar-la, com qui caça un ocell. Si volia crear un perfum excels, hauria d'anar de cacera."

           La Jade ens encomana la màgia de la creació, i ens mostra les reflexions d'una dona conscient dels tràngols amargs i dolços dels moments viscuts.


Elisenda Puig i Salvador va néixer a Badalona. És llicenciada en Filosofia i Lletres i en Filologia catalana per la Universitat de Barcelona.

Ha estat professora de literatura i llengua catalanes a l'Educació Secundària, i de dramatització a l'aula a la Facultat de Formació del Professorat de Barcelona, a l'UCE de Prada de Conflent, a la FUB de Manresa, i en  universitats i centres educatius diversos.

Ha col·laborat en publicacions de caràcter educatiu i ha treballat com a assessora en llengua, educació intercultural i cohesió social (LIC). L'any 2019 va publicar Maremar. Jade és la seva segona novel·la.


 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada