Col·leccions de Voliana Edicions

Entrevol (assaig), Voliac (narrativa) Retorn al sol (ciència-ficció i fantasia), Memòria, Poesia, Brot (dibuix)

dissabte, 8 d’octubre del 2022

Sol de nit d'Emma Martí

 

"Sol de nit" d'Emma Martí Casas

Barcelona anys 60. La Consol, mare de família entregada, enveja la seva amiga Olga, quan li explica que ha iniciat una aventura amb un company. A partir d’aquell moment la Consol fa una escalada fins a aconseguir superar l’Olga. A poc a poc, fa una metamorfosi per convertir-se en una dona nova, la Sol, lluny de la típica esposa exemplar que dicten els cànons del franquisme.

Cartes prohibides que es llegeixen, enveges, disfresses, regals, confessions, enganys, fugides, postals, adulteris, trucades, mentides, cites, roses, sermons, bombons i canelons. Un breu resum del que trobareu en aquest llibre amè en forma de trencaclosques que us mantindrà atrapats fins a la darrera línia.

"Pier Paolo Pasolini lamentava no haver sabut penetrar el misteri de la dona, un misteri que Emma Martí transforma en l’essència d’un viatge al final de la nit de la mà d’un personatge que, a través d’aquestes vibrants pàgines escrites amb passió, viu una metamorfosi devastadora i, tanmateix, il·luminadora perquè és el retrat d’un temps i d’una ànima. Emma Martí segueix l’estela d’emblemàtiques novel·les d’adulteri d’Eça de Queirós, de Tolstoi, de Flaubert i ens proposa una novel·la admirable. Molt em temo que mai no oblidaràs Sol de nit."

Jaume C. Pons Alorda




Emma Martí i Casas (Barcelona). Ja de ben petita reinventava tot de rondalles a partir de la infinitat de contes que els pares i germanes li narraven perquè mengés. Mai sabia si el que li explicaven era veritat o mentida arribant-les a fer seves i a readaptar-les. A classe, sempre prenia apunts quan el professor exposava la lliçó per concentrar-se en els estudis. Si no ho feia, la imaginació volava i ideava històries a partir d’un sol concepte o paraula. De més gran ja ha pogut plasmar aquesta inventiva damunt del paper en forma d’escrits.

Diplomada en assegurances ha cursat diversos cursos d’Escriptura Creativa i l’itinerari per a narradors de Novel·la a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.

Té diversos premis literaris: Concurs d’històries i memòria de l’Eixample amb el relat Renard argenter, 2016.Concurs del Museu Marítim de Barcelona amb el microrelat Gel, 2017 i el microrelat Mascotes, 2019..Concurs Pèl amb l’obra Pati lliure, 2018..Premi de Conte infantil RNE amb la rondalla La cebra sin rayas, 2020. Concurs de Relats curts Collserola amb Bes-canvis, 2021. Premi Francesc Candel amb el reportatge periodístic Homes(dones)-formigues, 2021. Concurs de relats de Teatre Vila de ses Salines amb l’obra Efemèride, 2021. El Primer premi Homilies d’Organyà – Lletres de dones amb el relat Zeugma, 2021. Té publicats alguns contes i Sol de nit és la seva primera novel·la.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada