Col·leccions de Voliana Edicions

Entrevol (assaig), Voliac (narrativa) Retorn al sol (ciència-ficció i fantasia), Memòria, Poesia, Brot (dibuix)

divendres, 25 de març del 2011

La Voliana es presenta a Mataró

D'Argentona a Mataró
La Voliana nascuda a Argentona s'ha presentat el 24 de març de 2011, a l'inici de la primavera, a la capital del Maresme, al local d'Òmnium Cultural de Mataró, al carrer d'Argentona 59.
Toni Pous, nou president d'Òmnium a Mataró va acollir-nos


Seguidament, va parlar Ferriol Massip, coordinador de l'Associació Catalana d'Esperanto KEA, que ens recordà la militància esperantista de Delfí Dalmau i el posicionament de l'esperantisme català sempre al costat del català, mai en la posició neutra d'altres moviments.
A la imatge podem veure també la primera edició, de 1936, de Poliglotisme passiu.
Es van posar damnunt la taula els objectius de Voliana edicions, una associació sense ànim de lucre que vol ajudar la gent de la intel.ligència cultural catalana descomplexada i lliure. Vam aprofitar l'avinentesa per mostrar diverses obres del pedagog Dalmau: tractats d'estenologia, la novel.la Seny i atzar, etc.
A la taula del fons ens esperaven els nous llibres i els boníssims ditets preparats per la Mercè Martí.
La gent va omplir el local. Hi vam poder veure el senyor Antoni Martí Coll, historiador de Mataró, la professora de llengües clàssiques Margalida Capella, Maria Varela, correctora del Parlament de Catalunya i altres persones.

També ens va acompanyar el fill de Frederic Pujulà I Vallés, el gran escriptor autor d'Homes Artificials (primer llibre de literatura especulativa o de ciència-ficció en llengua catalana) i dirigent i ideòleg esperantista al costat de Dalmau.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada