Col·leccions de Voliana Edicions

Entrevol (assaig), Voliac (narrativa) Retorn al sol (ciència-ficció i fantasia), Memòria, Poesia, Brot (dibuix)

dijous, 2 de juny del 2011

Ja tenim la parelleta (de llibres!)

Ja ha eixit de la impremta el llibre Des del rovellet de l'ou d'Elx del Joan-Carles Martí, el nostre home a Elx i Guardamar. Si en voleu saber més coses:

Joan-Carles Martí i Casanova (Marsella, Occitània, 1958) és fill d’elxà i d’oriolana. Va viure a Marsella i Sydney durant la llarga emigració familiar. Viu a Elx des del 20 de desembre de 1972. Llicenciat en traducció i interpretació (especialitat anglès, francès, castellà i català). Té estudis d’italià i occità. És diplomat en turisme. Fou cap d’exportació en el calçat. Tècnic de turisme i cap de promoció turística de l’Ajuntament d’Elx (1986-2007). Cap del servei de turisme i de residents internacionals de l’Ajuntament de Guardamar (de 2007 ençà). Professor nocturn de català per a adults (1977-1983). Activista cultural des de 1975. Primer president de l’associació per la llengua i director de la revista El Tempir (1993-2008). Segueix al Tempir d’Elx, a  La Gola de Guardamar i a l’Institut d’Estudis Guardamarencs. Membre del consell assessor de la revista Llengua Nacional de Barcelona. Ha publicat en premsa i en revistes especialitzades: sociolingüística, dialectologia, traducció, turisme, poesia, literatura, crítica literària i nacionalisme. Primer president de la Federació d’Organitzacions de Llengua Catalana (FOLC) 2005-7. El 2010 publicà el llibre L’ús interpersonal del català entre el professorat d’Elx-Vinalopó i de l’Alacantí el curs 2008-2009.

1 comentari:

  1. Jordi. Donar-te les gràcies pel suport. Des del límit sud del català espere haver donat a conèixer una miqueta millor el meu gran país.

    Salut!

    ResponElimina