Col·leccions de Voliana Edicions

Entrevol (assaig), Voliac (narrativa) Retorn al sol (ciència-ficció i fantasia), Memòria, Poesia, Brot (dibuix)

diumenge, 4 de setembre del 2011

2 i 3 setembre: Festa i Fira del llibre del Pirineu

El 2 i 3 de setembre s'ha celebrat a Organyà la Festa i Fira del Pirineu, en el marc dels Premis Literaris Homilies d'Organyà. Voliana Edicions hi ha participat, amb la presentació d' "Independència o mort... de la llengua" de Jordi Solé i Camardons.
Vam parlar del llibre, de la situació i el futur de la llengua catalana i de la necessitat d'Independència en una taula rodona: "Els autors pirinencs i els seus llibres. La descoberta del patrimoni immaterial", on hi van parlar els autors dels llibres "Remeis Populars a les Valls d'Aguilar" d'Eva Casassas i altres; "Cerdanya íntima" d'Alfons Brosel, "Alt Urgell. Motarrots, fets, llegendes", i "Peramolins amb nom", tots dos del poeta i investigador peramolí Josep Espunyes. "El parlar de Cerdanya, de diversos autors i finalment el llibre de Voliana Edicions.
Parlant d'Independència o mort de la llengua es va subratllar que la llengua és la nostra ànima col.lectiva o la casa de l'ànima, que va dir Baltasar Porcel poc abans de morir. es va parlar de l'enorme vitalitat de la llengua catalana però que si no assolim ben aviat la Independència el nostre futur és repetir l'experiència de la Catalunya Nord, on només un 7% parlen el català i o només un 1% la transmeten als fills.
El parlament va acabar amb un visca a Catalunya i al català i amb un Adéu Espanya, amb un somriure als llavis.

Felicitem als organitzadors d'aquestes jornades en què s'han presentat més de vint llibres d'autors del Pirineu i s'han fet més d'una trentena de parlaments tancats amb la Lectura d'una Homilia laica per Màrius Serra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada