Col·leccions de Voliana Edicions

Entrevol (assaig), Voliac (narrativa) Retorn al sol (ciència-ficció i fantasia), Memòria, Poesia, Brot (dibuix)

divendres, 23 de setembre del 2011

Un setembre ple de Voliana: a la 22 de Girona vam respirar Elx

El 22 de setembre 2011 Voliana Edicions va presentar amb la col.laboració de la llibreria 22 de Girona el llibre de Joan-Carles Martí "Des del rovellet de l'ou d'Elx". Va obrir l'acte Montserrat Pumarola, Pumi per als amics i vídua de Francesc Ferrer i Gironès, el patriota que ens va obrir els ulls a la Persecució política de la llengua catalana. Algun dia haurem de fer un monument a aquesta dona ferma i plena de vitalitat per fer créixer la catalanitat.
A l'escriptor Joan-Lluís Lluís no li va fer mandra baixar de Perpinyà per fer-nos companyia. Ell volia escoltar l'autor, però no va poder ser. Va comparar el fred del seu Nord amb l'aire gairebé tropical que ens puja del palmerar d'Elx i de les paraules sempre encertades de Joan-Carles Martí.

A la seva esquerra la poeta gironina Núria Martí Constans, que va fer un parlament preciós sobre el contingut del llibre presentat. Va criticar que els catalans del nord no visitem gaire el nostre Sud, i va dir que "si us sembla que Elx és molt lluny, amb el llibre ho tindreu més a prop". va parlar de l'estil esmolat, àgil, viu, hàbil i entenedor de l'autor.
Jordi Solé i Camardons, ara com a editor, va dir que la Voliana edicions havia nascut amb trigèmins els tres llibres que mostren la línia editorial que volem impulsar: l'igualitarisme sociolingüístic universal del llibre de Delfí Dalmau "Poliglotisme passiu i altres escrits"; l'aposta descarada i radical a favor dels Països Catalans i no només de les 4 províncies espanyoles amb el llibre "Des del rovellet de l'ou d'Elx" i la defensa de la llengua catalana i la Independència necessària, imprescindible de "Independència o mort... de la llengua".

I aquí teniu la Núria Agulló, que en absència de l'autor, va fer-nos arribar la veu de la comarca del Camp d'Elx, amb un regal exquisit de cançons de la terra.
El públic va omplir la llibreria 22 de Girona.

1 comentari:

  1. Hola: Heu pensat a distribuir els vostres llibres, i també este de Joan-Carles Martí, a la Llibreria Blanquerna de Madrid?

    ResponElimina