Col·leccions de Voliana Edicions

Entrevol (assaig), Voliac (narrativa) Retorn al sol (ciència-ficció i fantasia), Memòria, Poesia, Brot (dibuix)

diumenge, 23 d’octubre del 2011

Cervera, Castellbisbal i Cabrils: Independència i llengua catalana

Voliana edicions ha viscut dues setmanes intenses de presentacions dels seus llibres. El 15 d'octubre vam presentar al pati de l'antiga Universitat de Cervera, en el marc del Correllengua 2011, el llibre "Independència o mort... de la llengua". Turull va presentar l'autor.
El parlament anterior al nostre va ser a càrrec d'un representant de Veu Pròpia, el grup que integra catalanoparlants d'origen divers que fan de l'ús públic de la llengua catalana una qüestió d'autoestima i reivindicació que els catalanoparlants nascuts aquí haurien de prendre com a model d'actuació. De fet moltes de les coses que s'hi van dir van ser les mateixes que posteriorment es van dir a la presentació del nostre llibre.

El 16 d'octubre es va presentar "Independència o mort... de la llengua" a Castellbisbal també en el marc del Correllengua 2011. Va presentar l'acte Montserrat Palau, professional intel.ligent del servei del català de l'ajuntament de Castellbisbal.
Destaquem la forta presència de públic i l'interès per conèixer tot allò que expliquem en el llibre.

Sense temps per descansar el 18 d'octubre vam presentar a la seu de l'IEC (Institut d'Estudis Catalans) el llibre "Des del rovellet de l'ou d'Elx", del qual ja n'hem fet la crònica en un article anterior.
El divendres 21 d'octubre vam presentar "Independència o mort de la llengua" ara a la Biblioteca pública de Cabrils (Maresme). Va presentar l'acte i va parlar del llibre la sociòloga Griselda Vergés, que va recordar que de jove va llegir i va rebre la influència del llibre "Sociolingüística per a joves" (1986). L'autor i editor Solé i Camardons va aprofitar per anunciar al públic assistent que en aquests moments s'està preparant a Voliana edicions una nova edició completament renovada d'aquell llibre ara amb un títol també actualitzat: "Sociolingüística per a joves del segle XXI", que serà el cinquè llibre de Voliana edicions, ja que el quart serà la novel.la "Els Voltors" del mallorquí Miquel Adrover.
Finalment, per acabar d'omplir aquests dies intensos de paraules i diàlegs ecoidiomàtics amb gent de diverses comarques, el 22 d'octubre vam participar a la Primera Jornada de debat i reflexió per la llengua organitzada per la gent dels Tallers per la llengua en una masia prop de Torrelavid (Penedès) on s'hi van aplegar mig centenar de professionals de la llengua de diversos àmbits: professors, assessors de llengua, dinamitzadors lingüístics, psicòlegs, sociòlegs, escriptors..., tots interessats en la realitat sociolingüística catalana. Més endavant en farem una crònica més àmplia.
http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F2Ftallersperlallengua.blogspot.com%2F2011%2F10%2Fi-jornada-de-reflexio-per-la.html&h=CAQEWMk20AQFKPQGf0P9HYSS4jDL65YwwcBOF_OIYVvY1Ow

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada