Col·leccions de Voliana Edicions

Entrevol (assaig), Voliac (narrativa) Retorn al sol (ciència-ficció i fantasia), Memòria, Poesia, Brot (dibuix)

diumenge, 2 d’octubre del 2011

Passejada-presentació a Cànoves

El dia 1 d'octubre d'enguany vam fer una passejada-presentació plena de sorpreses del llibre "Independència o mort... de la llengua" organitzada pel duet Sintu Borràs i Núria Pujolàs o Miramelsmots (web). Vam sortir de la plaça de Cànoves.

Aquí teniu el primer grup de passejants. Ens vam presentar tots: hi havia poetes de Mataró com la Marta Pera, traductors com ella mateixa o Ramon Monton, que acaba de publicar "La revolució pendent", autors de llibres de memòria oral..., el Jordi Dorca que té un blog on caça els mots en perill d'extinció, lectors... (disculpeu els oblits de diumentge al matí)

Vam continuar pujant cap al Corró d'Amunt en direcció a la casa del Sintu i la Núria.
 Durant el passeig parlàvem de literatura, de l'assaig "Les 7 tribus de la nació catalana", gaudíem del paisatge del Vallès Oriental amb racons salvats gràcies a l'acció ecologista; paral.lela a la necessària ecoidiomàtica que encara pot salvar la nostra llengua catalana.
De com n'és de difícil editar un llibre, donar-lo a conèixer i del plaer de la lectura, de la vida plena...

Fins que vam arribar al cementiri, on la Núria Pujolàs ens va proposar la lectura d'un fragment d'"Independència o mort de la llengua", molt adient a la mort d'aquest invent cristià dels cementiris.
Aquí ens teniu davant del cementiri on vam recordar les paraules de mossèn Josep Armengou: "L'home que a la seva terra es constitueix en introductor d'una llengua forastera en detriment de la llengua pàtria... és un degradat i un miserable... ha perdut tot el dret al seu país...".

Vam dir que de la mort de la llengua catalana ja en tenim cementiris a la Catalunya Nord i a ciutats com Alacant, o en molts barris de moltes ciutats catalanes, però sense oblidar les escletxes que també pateix l'espanyolització en molts llocs, que no és pas monolítica... I que de la situació de la llengua catalana sobretot cal destacar-ne la vitalitat en molts camps.

I aquí teniu la taula de llibres de Voliana Edicions preparada pel xouman Sintu, autor del mot una abarçada. Va oferir als comensals un test psicotècnic que si el contestaven tenien dret a un descompte de 5 eurons i els cinc primers a un llibre complementari de regal. Tothom va contestar el test farcit de trampes.
Acte seguit la Marta Pera ens va llegir alguns dels seus poemes de roba estesa i pensaments "lingüístics". La Núria va llegir dos dels seus contes i tots vam gaudir dels ditets, el cava i les galetes que vam portar els editors enmig d'un marc incomparable sota un sol d'estiu a l'inici d'octubre.


Gràcies Sintu i Núria!!!

1 comentari: