Col·leccions de Voliana Edicions

Entrevol (assaig), Voliac (narrativa) Retorn al sol (ciència-ficció i fantasia), Memòria, Poesia, Brot (dibuix)

dimecres, 22 de febrer del 2012

Independència i lluita per la llengua a Quart Creixent

El dia 21 de febrer vam presentar "Independència o mort... de la llengua" a la llibreria Quart Creixent de Palma, l'única llibreria de la ciutat que només té llibres en llengua catalana i que enguany celebra els 30 anys.

Jaume Corbera, soci de la llibreria va presentar a l'autor recordant l'èxit de Sociolingüística per a joves i les altres obres de Jordi Solé i Camardons.

Joan Lladonet va fer una llarga anàlisi de molts dels aspectes presents en l'obra. Un llarg parlament que reproduirem en aquest blog i al web http://www.voliana.cat/  més endavant.

L'autor, just abans d'agafar l'avió de tornada al Principat va presentar la Independència dels Països Catalans com l'única alternativa responable possible davant l'onada d'agressions de la pijeria que avui governa les Illes Balears.
Va comentar l'ordre de lliure elecció de llengua que ja té a punt la conselleria d'educació balear i ho va fer comparant-ho amb l'edifici en construcció que és la nació catalana i que amb la possibilitats que els pares triïn el rebuig de la llengua catalana per als seus fills mallorquins a Infantil o a Primària significaria enderrocar una de les parets centrals de l'edifici en construcció de la nació catalana.
Solé i Camardons també va deixar clar que en el futur el moviment de lluita per la llengua comuna ha d'anar lligat a la lluita per la Independència.
L'autor va llegir diversos fragments de l'article L'escorpí i la granota de Joan Ramon Resina, aparegut aquell mateix 21 de febrer al diari Ara /Diari de Balears.
Concretament:  "Tenia raó la presesidenta de la cambra catalana: l'estat no roba Catalunya. No, no roba, sinó que l'espolia de mnaera implacable i sistemica..."
Queda clar que el mecanisme que utilitza el sistema és el de la corrupció ja que "la corrupció assegura la subjecció".
I també la corresponsabilitat dels regionalistes dits "nacionalistes":  "és estúpid identificar CiU amb el PP, ja que aquest és tot el contrari d'una zona d'amortiment. Atenent-nos als fets, CiU és l'altra fulla de la tisora amb que l'Estat escapça el sobiranisme, reduint-lo a un serrell victimista i impotent".


1 comentari: