Col·leccions de Voliana Edicions

Entrevol (assaig), Voliac (narrativa) Retorn al sol (ciència-ficció i fantasia), Memòria, Poesia, Brot (dibuix)

dimarts, 6 de març del 2012

Genocidi (in)visible a Simat

     Es presenta "Genocidi (in)visible", de Sico Fons, a la Casa de la Cultura de Simat.
   El passat divendres, 2 de març, es va presentar a la Casa de la Cultura de Simat el llibre "Genocidi (in)visible", de l'escriptor de Tavernes Sico Fons.
  Aquest llibre (Voliana Edicions) és un recull d'articles publicats en diferents mitjans de comunicació, que parlen de temes relacionats amb la llengua, la cultura i la política del País Valencià i fou presentat per Imma Cunyat, mestra al CEIP Valldigna, secretària de l'AMPA i presidenta d'Esquerra Simat.
A la foto Imma Cunyat i l'autor.

 Cunyat destacà el caràcter compromés amb la cultura i la llengua dels valencians de la majoria d'aquests articles, així com el llenguatge irònic i planer que sol utilitzar l'autor d'aquests articles per tal de denunciar els continus atacs de la dreta espanyolista contra qualsevol cosa que pose en dubte la “unitat” de la cultura i l'Estat espanyols. Un luxe, doncs  –conclogué Imma Cunyat–, comptar amb veus dissidents que des d'un punt de vista fusterià s'atrevesquen a palesar el caràcter progressista i nacionalista de gran part de la societat valenciana actual.



Ben aviat farem la tercera presentació d'aquest llibre a la ciutat de Gandia, el 9 de març.

1 comentari:

  1. Del contingut del llibre no puc opinar per que encara no el tinc. Estic interessat en ell per diferents motius. El principal d'ells és el reconeixement de la força que des del País Valencià es dona a la cultura catalana sabent les limitacions a que es veuen abocats. La raó de l'escrit és saber quan, si es farà, una presentació al Principat.
    Salut!
    Ferran Lindström
    Ferranl@correu.mesvilaweb.cat

    ResponElimina