Col·leccions de Voliana Edicions

Entrevol (assaig), Voliac (narrativa) Retorn al sol (ciència-ficció i fantasia), Memòria, Poesia, Brot (dibuix)

dimarts, 17 de juliol del 2012

Les Valls d'Àneu de Raquel Picolo

El dia 13 de juliol Pilar Argudo recomanava la lectura de "La nit als armaris" De Raquel Picolo, a Ràdio Barcelona. Cadena Ser. La crítica va dir que és dels llibres per llegir amb un bloc de notes i un bolígraf, un aiguabarreig del món rural i el món rural i sobretot un exercici d'entrar a les cases de les persones...

Mentrestant, en un hotel d'Esterri d'Àneu, deu persones participàvem en el Taller d'escriptura Creativa: autobiografia, memòries i diari íntim conduït per la professora Raquel Picolo.

Alguns dels participants al Taller en plena feina

Partint de la lectura de diversos fragments de diaris íntims de Virgínia Woolf, Fiódor Dostoievski i Franz Kafka, ens vam anar endinsant, gairebé sense adonar-nos-en, en les diverses vessants i tècniques de l'escriptor que vol escriure un diari íntim però per a ser llegit pels lectors, fent un pacte de veritat però mitjançant la bellesa literària.
Sorprén la capacitat de Picolo per conduir els alumnes cap a l'escriptura creativa partint només del record de les pròpies vivències.

       A la dreta, la Raquel Picolo i al seu costat la Miryam de Vilassar de Mar, una de les participants al Taller d'escriptura creativa passejant per Cerbi, el poble que és l'espai on es desenvolupa la primera part de "La nit als armaris" (Voliana Ed). Al fons, altres alumnes del Taller meravellats per la bellesa de l'indret.

Tots els participants del Taller a Esterri d'Àneu
(13 a 15 de juliol de 2012)

En el Taller també es van llegir fragments de 1918 i 1919 d' El quadern gris de Josep Pla, gran mestre del diari íntim.

    














Imatge de Casa Barrina, la casa que apareix a "La nit als armaris". 
 

El 18 d'agost es farà la presentació de "La nit als armaris" a Esterri d'Àneu.


   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada