Col·leccions de Voliana Edicions

Entrevol (assaig), Voliac (narrativa) Retorn al sol (ciència-ficció i fantasia), Memòria, Poesia, Brot (dibuix)

dimecres, 19 de setembre del 2012

De l'11 de setembre a l'Ateneu Barcelonès

L'11 de setembre tres autors de Voliana van ser presents al tendal de la Gent de la Terra de la Fira d'Entitats de l'Arc del Triomf de Barcelona signant els seus llibres: Alfons Gonzàlez amb "Ens en sortirem Exportant!", Oleguer Homs amb "Terra Promesa" i Jordi Solé i Camardons amb "Sociolingüística per a joves del segle XXI".

Oleguer Homs va signar el seu llibre "Terra Promesa"

A les 13h es va fer la presentació de "Sociolingüística per a joves del segle XXI" a la carpa de les presentacions de llibres.

Es va parlar de l'antic "Sociolingüística per a joves" escrit fa 25 anys i dels canvis produïts al país i en el nou llibre. Es respirava l'emoció dels fets històrics que viuríem al vespre. Tots sabíem que seria un èxit perquè els catalans conscients hem començat a perdre la por i ara l'hem traslladat als colonitzadors. Cal que creem estructures d'estat, que continuem la transició nacional i que proclamem la Independència al Parlament de Catalunya, però no en tenim prou si volem normalitzar la llengua, caldrà conèixer molt bé la realitat sociolingüística i no caure en una nova Irlanda amb independència però sense nació.

El dia 18 de setembre vam presentar "La nit als armaris" de Raquel Picolo a l'Ateneu Barcelonès.
A la foto, el representant de l'Escola d'Escriptura que organitzava l'acte juntament amb Voliana Edicions, l'autora i Vicenç Llorca, el presentador de l'acte.


L'acte es va iniciar amb dues breus intervencions de l'autora i del presentador que va recordar la tasca de l'editor com a antic director de la col·lecció d'assaig Contextos de 3i4. Afirmant irònicament, "de l'època en què encara es publicaven assaigs, ja que ara ja només es publica ficció".
Seguidament va iniciar un seguit de preguntes adreçades a l'autora en forma d'un diàleg amè i obert que va seguir amb molt d'interès el nombrós públic que omplia de gom a gom la Sala Josep Maria de Segarra de l'Ateneu Barcelonès.
Raquel Picolo  va afirmar que el seu és un llibre de personatges perquè l'escriu a partir de la creació d'un determinat personatge que genera una història. Va parlar de la importància de la casa, dels nens, dels animals, de la cultura del Pallars, de les persones. La nit als armaris com a la recerca de l'impossible, "un llibre en què els personatges porten les ferides amb molta dignitat"...

Entre els assistents a l'acte vam poder veure a Jaume Terradas que acaba de publicar el llibre "Clips" a Voliana, l'editorial petita més activa del país.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada