Col·leccions de Voliana Edicions

Entrevol (assaig), Voliac (narrativa) Retorn al sol (ciència-ficció i fantasia), Memòria, Poesia, Brot (dibuix)

dissabte, 8 de setembre del 2012

Entre Argentona i Organyà 2012

Tot preparant l'11 de setembre, entre el 6 i el 8 de setembre Voliana Edicions ha realitzat quatre presentacions dels seus llibres.

El dia 6 vam fer la primera prsentació d'Ens en sortirem exportant! d'Alfons Gonzàlez, a la seva ciutat d'Argentona, en un acte celebrat al Saló de Pedra de l'Ajuntament i organitzat per l'entitat Argentona Cultura i Debat.

Ens va presentar Jordi Dabra, president d'Argentona Cultura i Debat. L'editor va fer una breu introducció sobre els dos anys de Voliana i sobre les particularitats de la coneixença amb l'autor del nou llibre tot emmarcant-ho en els dies històrics que s'acosten per Catalunya, aprofitant el títol del llibre: Ens en sortirem...
Alfons Gonzàlez va fer una llarga presentació digital, amb un estil universitari i didàctic sobre molts dels aspectes del llibre. Penjarem el contingut de la presentació a www.voliana.cat .
Finalment Joan Torrents, president de l'Associació Mundial de Zones Franques, va fer un elogi del llibre i es va estar parlant de la necessitat d'exportar per sobreviure i avançar. El públic va seguir el debat amb interès.

El 8 de setembre en el marc de la 16a Fira i Festa del Llibre del Pirineu, Voliana Edicions va fer una parada a Organyà amb tots els llibres del seu catàleg i va presentar al públic els tres llibres que són novetat dels tres autors relacionats amb les comarques de l'Alt Pirineu.
El director de Voliana i la Mercè Martí amb els llibres de Voliana

A les 12 Jordi Solé i Camardons va presentar "Sociolingüística per a joves del segle XXI", recordant l'èxit de l'antic "Sociolingüística per a joves" publicat fa 24 anys i remarcant la utilitat que en el seu dia va tenir aquell llibre amb els més de 50.000 exemplars venuts per a alumnes de COU, Batxillerat, Magisteri, Filologia Catalana, Història i per al públic general que volia conèixer la realitat sociolingüística i trobar eines per transformar-la positivament.
Com ja és habitual a la Fira d'Organyà es va fer una presentació simultània de 10 llibres amb breus intervencions dels autors o editors presents

Al vespre, en una altra ronda d'intervencions Raquel Picolo va fer una brillant presentació de "La nit als armaris" que ja comença a convertir-se en un èxit de vendes a partir de les presentacions que se n'han fet al Maresme primer, Esterri i ara Organyà. Aviat serem a l'Ateneu Barcelonès...
És impossible fer una crònica de la intervenció de l'escriptora de Cerbi: sensibilitat, emoció, intel·ligència, lucidesa sobre el fet literari i una enorme energia de futur que sorprèn i continuarà sorprenent els lectors catalans.

L'única dona entre els deu escriptors i editors presents,
va donar una lliçó de literatura que ens va emocionar

Finalment Sebastià Sardiné i Torrentallé va presentar "Mur de la Memòria Històrica d'Oliana" al públic present a la Fira, destacant que Vilana Perles és el personatge més important de la història de Catalunya i un dels més desconeguts.
Sebastià Sardiné va fer un parlament llarg i va saber relacionar els autors del seu llibre amb tots i cadascun dels autors que havien parlat abans que ell, sobretot amb Josep Espunyes, el poeta de Peramola que va ser el primer a parlar-li fa anys de la importància de la nissaga Vilana Perles i de Lluís Escaler afusellat pel franquisme i militant independentista i escriptor. Tots personatges d'Oliana i desconeguts fins aleshores.

Altres autors de Voliana Edicions com l'Alfons Gonzàlez van ser presents com a espectadors de la Fira, i fins i tot ens va visitar un futur autor de Voliana: JM.A. (properametn descobrirem el significat d'aquestes sigles)
 El podeu veure a la foto parlant amb la Raquel Picolo davant la parada de Voliana Edicions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada