Col·leccions de Voliana Edicions

Entrevol (assaig), Voliac (narrativa) Retorn al sol (ciència-ficció i fantasia), Memòria, Poesia, Brot (dibuix)

dimarts, 4 de setembre del 2012

Dissabte dia 8 a Organyà es presenten els llibres Mur de la Memòria Històrica d'Oliana de Sebastià Sardiné i Sociolingüística per a joves del segle XXI

La llista de correus Amics d'Oliana recull aquesta informació que compartim:

Voliana edicions es presenta a la Festa i Fira del Llibre del Pirineu

Dissabte dia 8 de setembre a Organyà es presenten els llibres Mur de la Memòria Històrica d'Oliana de Sebastià Sardiné i Sociolingüística per a joves del segle XXI de Jordi Solé i Camardons

Voliana Edicions tindrà una parada pròpia a la Fira d'Organyà per mostrar els dotze primers llibres del seu catàleg.


El 8 de setembre es fa a Organyà la 16a Festa i Fira del Llibre del Pirineu, i enguany Voliana Edicions hi presenta 3 llibres, dos d'olianesos que ara viuen al Maresme: "Mur de la Memòria Històrica d'Oliana" de l'historiador Sebastià Sardiné i "Sociolingüística per a joves del segle XXI" del professor sociolingüista Jordi Solé i Camardons. Els dos són membres de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

També es presenta el recull de contes "La nit als armaris" de Raquel Picolo, que ara també viu al Maresme però que és de Cerbi, punt de partida del seu llibre. Llibre ressenyat elogiosament a la revista "Serra d'Or".


El Mur de la Memòria Històrica d'Oliana no és només un document d'història local ja que l'estudi de la nissaga Vilana-Perles mostra alguns dels personatges més importants de la història de Catalunya. D'altra banda, personalitat com la de Lluís Escaler, entre altres, depassen l'interès purament local. El llibre serveix per recuperar la història del país en construcció que és Catalunya. 

Sociolingüística per a joves del segle XXI ha estat presentat aquest agost a la Universitat Catalana d'Estiu de Prada i ara es presentarà a Organyà. El treball recupera l’esperit de Sociolingüística per a joves, un èxit de vendes durant els anys 80 i 90 però ara totalment actualitzat, sense trair l’estil i l’esperit que el va veure néixer, conserva l’esquema i els apartats però fent correccions, esporgades necessàries, molts nous afegits, nova bibliografia, nous subapartats temàtics, nous exemples que aclareixin els comentaris teòrics i incorporant molts conceptes i comentaris actuals en tots els apartats.
Sociolingüística per a joves recomanat durant més de deu anys als instituts de secundària de tots els Països Catalans pels professors més conscients a COU, batxillerat, Filologia i Magisteri va servir per elevar el llistó de coneixement sociolingüístic i autocrítica sociopolítica dels joves d’aleshores que són els independentistes adults d’avui. Sociolingüística per a joves hi va contribuir en gran manera. Fa vint-i-cinc anys que trobo gent que m’ho explica, diu l'autor i editor Jordi Solé.
La proposta de l'autor ara queda més clara que mai: Independència o mort de la llengua. I aquest doble objectiu: llengua i Independència, que va ser iniciat pels joves del segle XX haurà de ser continuat i enllestit pels joves catalans del segle XXI, sobretot per ells, perquè la gent, els joves del segle passat hem posat les bases, amb errors i amb encerts, però ara us toca a vosaltres enllestir la feina, per la llengua, per la cultura, pel país i per la diversitat del planeta de les llengües, explica Solé i Camardons a Amics d'Oliana. I acaba amb un "però sabent bé el terreny que trepitgem, sense cofoismes ni derrotismes".
El llibre, concebut des de la consciència i la pràctica sociolingüística ecoidiomàtica, vol ser una proposta d’ètica sociolingüística, un llibre integrat en el discurs de la responsabilitat, perquè tots els parlants som en alguna mesura responsables del present i del futur de les llengües.

Voliana Edicions, és una petita editorial nascuda fa dos anys a Argentona amb clares arrels a l'Alt Urgell com ho mostra dels del nom triat "voliana" que a les nostres comarques és el nom de la papallona, o el nom de la col·lecció d'assaig que és "Entrevol" que vol dir sostre, una paraula que el director de Voliana Ed. Jordi Solé i Camardons, recordava de petit. O el nom de la col·lecció de ficció batejada com "Voliac", que és el nom olianenc de la rata pinyada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada