Col·leccions de Voliana Edicions

Entrevol (assaig), Voliac (narrativa) Voliac. Retorn al sol (ciència-ficció), Memòria, Voliac Poesia (poesia)

dimecres, 17 d’octubre de 2012

Presentació de Clips a la Universitat

El 16 d'octubre de 2012 ha estat presentat a la Universitat Autònoma de Barcelona el recull de contes "Clips. Contes i descomptes" de Jaume Terradas Serra, professor emèrit d'ecologia d'aquella universitat.
Fins ara havia publicat una vintena de llibres, entre els quals Ecologia viscuda, 2010, Biografia del Món, 2006, Ecología de la Vegetación, 2001, Ecologia urbana,2001, i Un planeta a la deriva, 2011, (aquest amb J. Martínez-Vilalta i D. Sol).
A més,ha practicat esporàdicament la poesia (premi Miquel Martí i Pol, 1996, Englantina d’Or als Jocs Florals de Barcelona 1998 i les novel·les per a públic infantil i juvenil "El viatge de l'Omoh i El crit del Compte Arnau.
Per tant, "Clips" és el primer recull de ficció destinat al públic adult i l'autor el va voler presentar entre els seus companys de la universitat acompanyat del so d'una guitarra i llegint els contes del recull: la Rosa i el forçut .


Innocència, fantasia, amor, sexe, tragèdia, farsa… La vida. La nostra i, per què no, la dels animals i, fins i tot, la imaginària reflexió dels objectes inanimats. En aquestes històries es parla de clips, orangutans i gossos, però sobretot es parla de gent, de nens i d’adults, d’homes i dones. Es parla d’esperances, de vegades absurdes, de somnis poètics o macabres, del desig, de la guerra de sexes més crua, de l’avorriment, de la vellesa, la desesperació i la mort, del terror, del crim i les seves relacions amb el poder.
L’autor està convençut que cal prendre’s la pròpia vida amb humor, com a cura preventiva de la vanitat, sempre a l’aguait, per estalviar-nos de fer el ridícul, i ens recomana encuriosir-nos, també amb humor, pel que ens envolta. Però a la fi també cal deixar l’humor de banda quan hem de maleir, és clar, la follia col·lectiva que massa sovint empeny el destí dels humans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada