Col·leccions de Voliana Edicions

Entrevol (assaig), Voliac (narrativa) Retorn al sol (ciència-ficció i fantasia), Memòria, Poesia, Brot (dibuix)

dijous, 20 de març del 2014

Presentem La columna dels esguerrats

La columna dels esguerrats d'Amadeu Alemany

Mentre en un poble desconegut s’està celebrant el ball de la Festa Major, en un altre moment i en un altre lloc, s’està patint amb tota la crueltat i duresa la Guerra Civil Espanyola, l’episodi bèl·lic més important de la nostra història en el segle XX.
Aquella Festa Major és tan màgica i especial que sembla no tenir fi. De fet, no en té, perquè algú procura que així sigui. Ben diferent és l’escenari de la guerra, on una colla de soldats malferits a l’Hospital de Sang de Cambrils lluiten en la pugna per a la superació personal, per no ser rebutjats pel seu propi bàndol i per fer pinya entre ells. També per alguna cosa més: tornar a ser soldats de la República.
La Columna dels Esguerrats és un tribut als homes i a les dones que van rebre la fuetejada de la guerra, als brigadistes internacionals que van venir d’arreu per defensar la legalitat republicana d’un país que la majoria d’ells desconeixia, i a una geografia tacada de sang que ens és molt propera i que cal mantenir en la memòria. La batalla de l’Ebre esdevindrà clau en tota la trama, però també altres llocs i altres records. Aquesta és una aventura de misèries i miracles, de nobleses i febleses, i dels sentiments més profundament humans que sorgeixen en moments extrems.

La novel·la transcorre entre l’originalitat especulativa de l’autor i el respecte pels fets històrics, entre personatges fantàstics i altres de reals que tots coneixem. Però no tot és cruesa, el factor de la força de l’ésser humà també hi diu la seva, l’èpica, el misteri i l’esperança.



Amadeu Alemany

Amadeu Alemany i Rebordosa va néixer a Sant Boi de Llobregat l’any 1968.
Ha estat guionista de programes de televisió i de ràdio, ha participat en diferents projectes relacionats amb la publicitat i en la producció d’esdeveniments de diferents tipus. És l’autor dels llibres El Poble dels Bojos i de Gegants.
La Columna dels Esguerrats és la seva primera novel·la, on darrere d’un acurat treball de camp ens presenta una història de ficció amb l’escenari de la Guerra Civil com a eix principal. És la seva aportació personal al 75è aniversari del final de la guerra, i el seu tribut per al record dels homes i de les dones que van lluitar per recuperar les llibertats de tot un poble. Ho fa en l’àmbit que millor es mou, la ficció, i en una de les històries més originals sobre la guerra, aportant dosis de ciència especulativa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada