Col·leccions de Voliana Edicions

Entrevol (assaig), Voliac (narrativa) Retorn al sol (ciència-ficció i fantasia), Memòria, Poesia, Brot (dibuix)

dimecres, 16 d’abril del 2014

La columna dels esguerrats es presenta a Sant Boi

El 15 d'abril, un dia ben significatiu per al record republicà que tant té a veure amb "La columna dels esguerrats" es va presentar aquest llibre d'Amadeu Alemany a Can Massellera davant de 250 persones amb ganes d'escoltar a l'escriptor de Sant Boi que fa dos anys ja havia presentat "Gegants", un llibre sobre diverses personalitats de la ciutat.
Amadeu Alemany al costat del plafó del llibre
A la taula hi havien: L'alcalde de Sant Boi Jaume Bosch, Jaume Clotet, historiador i autor de l'èxit de vendes "LLiures o morts" que recentment ha estat nomenat Cpa de Premsa Internacional de la Generalitat de Catalunya i l'editor.
Va obrir l'acte el representant d'Òmnium Cultural Carles Dalmau, parlant dels objectius d'OC que s'adiuen perfectament amb els valors de "La columna dels esguerrats". Hi va haver també una intervenció dles cantants: Kike Ubieto i Mark Duffy, d'irlanda, en record dels brigadistes internacionals que van lluitar al costat de la República i que són presents també en la novel·la d'Alemany. Al final de l'acte va parlar el director de COMEBE David Tormo, responsable de l'exposició sobre la batalla de l'Ebre que es pot veure aquests dies a Can Massellera però que anirà per diversos llocs de tot Catalunya.


 Jaume Clotet va afirmar: "La novel·la històrica és un dels gèneres que tenen més dificultat, ja que poden ser susceptibles de trobar-hi errors històrics, La Columna dels Esguerrats, però, està molt ben escrita i, malgrat ser una història de ficció, és precisa i enganxa des del primer moment. És un molt bon llibre".

L'editor va fer una breu presentació de Voliana Edicions, editorial que té per lema "llibres amb ànima" i que és activa, independent, catalana i sense autolimitacions: "no estem tancats en cap ideologia ni en cap grup de pressió ni estem bojos per fer diners ni som esclaus de ningú. Per tot això vam apostar des del primer moment per "La columna dels esguerrats"; de fet formem part de la columna dels esguerrats de la llengua i la cultura i la nació catalana... però aspirem a viure a Albirà, la república dels conscients, perquè treballem des del món del llibre per ajudar una mica a despertar la consciència, la consciència dels catalans i la de tots els humans lliures".

L'alcalde va fer un elogi de l'activisme local de l'autor i va dir: "La novel·la de l'Amadeu, des de la imaginació i la ficció, aconsegueix ensenyar-nos una altra perspectiva de la guerra, i fa un tribut a tots aquells que la van patir".

L'autor signant llibres


Finalment Amadeu Alemany, que va fer una explicació del motiu històric (i local santboià) que va donar lloc a la portada amb una figura d'un futbolí, va dir-nos: "No sóc historiador, sols volia explicar la història d'un dels fets més importants del nostre país en el segle XX, de manera diferent a com s'havia fet fins ara. Crec sincerament, que també miro d'explicar coses extraordinàries que la física quàntica ens diu que són possibles. Des del primer moment vaig voler arribar al lector, convertir-lo en el meu confident".



També va assistir entre el nombós públic Eliana Oliveira de Freitas, que el 30 d'abril presentarà a la biblioteca de Sant Boi un altre llibre de Voliana Edicions Ajudeu-me, presentat pel mateix Amadeu Alemany.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada