Col·leccions de Voliana Edicions

Entrevol (assaig), Voliac (narrativa) Retorn al sol (ciència-ficció i fantasia), Memòria, Poesia, Brot (dibuix)

divendres, 30 d’octubre del 2015

David Monteagudo parla de "Nit" al digital Núvol

En el número de 30 d'octubre del diari digital Núvol l'escriptor David Monteagudo autor de llibres com "Fin" o el més recent "Invasión" escriu un article fent un elogi de la novel·la "Nit" de Joan Maria Arenas que es presenta el 2 de novembre a la llibreria L’Odissea de Vilafranca (c/ de la Font, 26) a les 20h. Monteagudo participarà en la presentació.

Voliana ja havia publicat la novel·la de ciència-ficció L'Eco del Temps, primera incursió d'Arenas en el tema de la importància i la fragilitat del temps. En aquesta obra el temps és
 presentat en la seva vulnerabilitatEl temps com a mesura relativa i com a mesura de la ment humana, assajant (com a Assaig sobre la ceguesa de Saramago) fins a quin punt un canvi en la percepció del temps pot influir en la ment humana.


Ara, a "Nit" l'autor torna a tractar el tema de la importància de la percepció del temps però des d'un altre punt de vista. De la percepció de les masses que fugien a L'eco del Temps, (imatges que ara retrobem realment en els refugiats que travessen Europa) ara passem a la percepció individual, solitària, intrasferible com un malson. Una novel·la que Monteagudo titlla d'inquietant i pertorbadora. La foscor s'imposa.
En l'article publicat a Núvol, escriu: "Joan Maria Arenas ha creat a Nit un espai mític pertorbador, de gran potència suggeridora, i ho ha fet recorrent a la realitat, situant la seva novel·la a la Vall de Carreu, una petita vall del Pallars que molts hem passat fregant alguna vegada, camí dels Pirineus. Després de llegir la novel·la puc assegurar dues coses: que m’ha nascut una enorme curiositat, un gran desig de visitar aquesta vall, de reconèixer-hi racons i escenaris de la novel·la… i que mai mai passaria una nit en aquell lloc". 


JM Arenas, foto: Gal•la Canals






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada