Col·leccions de Voliana Edicions

Entrevol (assaig), Voliac (narrativa) Retorn al sol (ciència-ficció i fantasia), Memòria, Poesia, Brot (dibuix)

dimarts, 5 de gener del 2016

Novetats 2016 (I): ASSAIG

Tenim el goig de presentar-vos les primeres novetats de 2016 de Voliana Edicions que arribaran a les llibreries entre finals de gener i començaments de febrer. Aquí els dos primers llibres d'assaig: Teoria lul·liana de la comunicació del professor Josep-Lluís Navarro Lluch i
La Terra i els humans d'aquí mig segle del doctor Josep Roca Trescents.

TEORIA LUL·LIANA DE LA COMUNICACIÓ
En aquesta Teoria lul·liana de la comunicació es fa una crítica global de la impostura anomenada “lingüística científica” (que l’autor identifica com a “llenguatgisme”), pels seus punts de vista reduccionistes i absurds. Com a alternativa es proposa un nou paradigma que rescati la saviesa antiga (i oriental) sobre el llenguatge i la integri amb les millors descobertes posteriors.
A partir del que diu Ramon Llull en El sisè sentit (1294), s’arriba a confegir una nova teoria sobre les llengües, basada en la metàfora de “la molècula de la comunicació”, d’una gran potència explicativa, didàctica i heurística. El llibre s’acompanya de diagrames que ajudaran la imaginació del lector a enlairar-se, a construir les seues pròpies concepcions (com diria Llull) i a gaudir d’aquest viatge al·lucinant i il·luminador al més profund del llenguatge humà.
Aquest és el primer volum de la sèrie L’Edifici de les Llengües, al llarg de la qual s’anirà completant un nou paradigma per a les ciències del llenguatge.




Josep-Lluís Navarro Lluch (València, 1960) és catedràtic de valencià a l’IES Lluís Vives de València, on fa classes des de fa trenta anys i on era Cap d’Estudis durant la “Primavera Valenciana” de 2012. Va ser Coordinador del SSV (Seminari de Sociologia de València), dirigit per Lluís V. Aracil, entre els anys 1989 i 2001. En aquell context del SSV, que funcionà com una Universitat Invisible a contracorrent dels “sabers oficials”, va esbossar i posar en comú el seu projecte L’Edifici de les Llengües, a partir de diverses investigacions sobre Llull, Polanyi, Leibniz i altres autors.

Ha participat en diversos Congressos i Simposis amb la presentació de ponències i comunicacions relacionades amb el seu projecte. També ha dirigit i coordinat Grups de Treball de professors i de gent interessada en el tema de les llengües i el llenguatge. Ha coordinat tallers i seminaris, ha fet presentacions i ha impartit conferències i cursos a tot tipus de públic. 
Josep-Lluís Navarro Lluch

LA TERRA I ELS HUMANS D'AQUÍ MIG SEGLE
No hi ha cap aventura humana comparable a un salt de mig segle endavant, per aterrar en el món que viuran els més joves d’entre nosaltres. És la història del futur que el professor Josep Roca il·lustra i desgrana en aquestes pàgines. El canvi climàtic i un planeta molt més poblat transformaran profundament les condicions de vida i els ecosistemes. La nova era tecnològica serà espectacular en tots els dominis, però molts recursos naturals s’hauran esgotat. Tanmateix, el més transcendent seran els canvis, gairebé transgènics, en la mateixa persona humana. El repte titànic serà fer la Terra habitable, malgrat tot. Al mateix temps, la comunitat humana i els seus líders es trobaran en la cruïlla més decisiva de la història. Hauran triar entre bastir una societat inclusiva i solidària o deixar que el capitalisme liberal engoleixi el que coneixem per estat del benestar i la mateixa democràcia. A velocitat de vertigen ens encaminem cap a una nova civilització.


Josep Roca Trescents és doctor en bioquímica i llicenciat en filosofia. Després d’exercir la seva professió durant  molts anys i de dirigir empreses multinacionals del sector industrial en diferents continents, ha dedicat els deu darrers anys a transmetre la seva amplia experiència a través de la docència universitària. Com a professor i director de màsters en gestió empresarial ha impartit especialment matèries relacionades amb la Direcció Internacional i l’Economia Política. Cinc llibres, conferències en medis universitaris de diferents països i col·laboracions en revistes especialitzades han estat el resultat de la seva experiència professional, del treball i la recerca acadèmiques i de les seves reflexions sobre les forces que regeixen el món globalitzat, al que va dedicar el seu darrer llibre (Globalització 3.1). Ara els completa, com a científic i com a pensador, amb aquest assaig sobre  el futur que deixem en herència als nostres fills i a la propera generació.
     
 Josep Roca Trescents 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada