Col·leccions de Voliana Edicions

Entrevol (assaig), Voliac (narrativa) Retorn al sol (ciència-ficció i fantasia), Memòria, Poesia, Brot (dibuix)

dimecres, 12 de juliol del 2017

Nova edició d'El vol de l'Esparver

Ja podeu demanar al vostre llibreter la nova edició, amb nova coberta, de la novel·la històrica de Francesc Mompó "El vol de l'Esparver", a cura de Toni Teruel:

Després d’un bon grapat de novel·les juvenils, poemaris i articles periodístics pels quals hem conegut a bastament l’autor, Francesc Mompó ens descobreix un nou perfil a través d’una novel·la històrica, obra de maduresa d’escriptor consumat inèdita fins aleshores.

Toni Teruel i Francesc Mompó

Hi narra la realitat social d’un poble, el seu, a la Vall d’Albaida del País Valencià, entre les tertúlies de la burgesia, sempre benestant, el treball camperol combinat amb els costums i festes de la Ribera, i els amors complicats –intensament apassionats i apassionants, però– entre Silvestre –l’Esparver–, cristià vell de la terra, i Albina, d’ascendència àrab, que lluiten per una relació ideològicament incompatible i proscrita en el marc incomparable d’una societat convulsa a les darreries del regnat de Joan II, mort sense descendència.
En un escenari d’enfrontaments entre carlistes i filipistes, a començament del segle XVIII, el poble lluita en defensa dels propis furs, anorreats pel Decret de Nova Planta en la desfeta d’Almansa, nefasta per als valencians, i la instauració borbònica.
La nova coberta d'El vol de l'Esparver

Francesc Mompó, reconegut amb diversos premis en certàmens literaris de prestigi, delita el lector una vegada més amb l’acurat i exquisit tractament de l’idioma. En multitud d’episodis narratius suggereix l’estil poètic anomenat per alguns crítics “prosa mompina”, en una vasta obra de temàtica humana i social. El rerefons històric li permet endinsar-se en la recerca documental per mostrar un món rural, farcit de costumisme realista, que aboca al naturalisme com a escenari on es planteja –i resol el conflicte amorós entre l’ortodòxia cristiana i musulmana, en un temps fosc que condiciona l’esdevenir contemporani del País.

                                                                                        TONI TERUEL

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada