Col·leccions de Voliana Edicions

Entrevol (assaig), Voliac (narrativa) Retorn al sol (ciència-ficció i fantasia), Memòria, Poesia, Brot (dibuix)

dimecres, 1 d’agost del 2018

Anaïs sota les voltes, novel·la de Maria Vilanova i Vila-Abadal



Us presentem la nova novel·la de Maria Vilanova i Vila-Abadal:

La Jana, arriba a Ciutadella, a les acaballes de l’estiu de 2005, per prendre possessió de la casa familiar on solia passar les vacances quan era petita i que no ha visitat des de fa anys. Té la intenció de quedar-s’hi fins que acabi la recerca sobre la vida i obra de l’escriptora francoamericana, d’origen català, Anaïs Nin, que l’editorial per a la qual treballa li ha encarregat. Un cop a Menorca, i a mesura que avança en la seva investigació literària, es retroba amb una part de la seva història familiar que desconeixia. Aquest descobriment l’obligarà a afrontar uns fets del passat que li canviaran la mirada sobre la seva vida i el seu entorn.





Maria Vilanova i Vila-Abadal
Doctora en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona i llicenciada en Filologia Anglesa per la mateixa universitat. Ha cursat estudis de postgrau relacionats amb l’educació, el teatre i l’escriptura, tant a universitats de casa nostra com de Gran Bretanya.
Professora d’anglès i de dramatització, ha treballat també, com a actriu en produccions teatrals, televisives i cinematogràfiques. Ha participat en projectes educatius en països del Tercer Món: Bolívia, El Nepal i Rwanda. L’experiència en aquest darrer país està recollida en el llibre Un agost a Rwanda (1999). És coautora dels llibres: Què representarem avui?, -Premi de Pedagogia Antoni Balmanya, 1972-; i de Jocs de Drama (1972). L’any 2002  publica Dramatització i Aprenentatge. També és autora de La mort, una lliçó de vida? (2005). L’any 2008 obté el 2n premi del Concurs de Narrativa Literària Mercè Rodoreda organitzat per l’Ajuntament de Molins de Rei, amb el conte Funcionària de carrera. El 2013 publica la novel·la London is London. El 2014 guanya el “XX Premi de Narrativa Ciutat de Manlleu” amb el relat El món per un forat,  i també, el 2014, Petites històries al replà de l’escala. El 2015, publica la novel·la Cendra viva. L’octubre de 2016 publica Entre dos fills. El 2017 queda finalista del XXIV Premi Illa de Menorca de narrativa amb A l'ombra del ginjoler.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada