Col·leccions de Voliana Edicions

Entrevol (assaig), Voliac (narrativa) Voliac. Retorn al sol (ciència-ficció), Memòria, Voliac Poesia (poesia)

dijous, 7 de juny de 2018

Hem arribat tard a classe

A la col·lecció Voliana Joves hem publicat "Hem arribat tard a classe", una novel·la d'Ariadna Herrero.
Sebastià Bennassar en parla a Vilaweb: https://www.vilaweb.cat/noticies/arribar-tard-a-classe-no-penalitza-si-aprofites-per-viatjar-a-ledat-mitjana/ 


L'autora
ARIADNA HERRERO I MOLINA (Granollers, 1981) és llicenciada en Filologia Catalana i en Filologia Hispànica. Va cursar un postgrau en Processos Editorials i ha realitzat diversos cursos de novel·la, conte i microrelat.
L’any 2004 va ser la guanyadora de l’octava edició del Premi de Teatre La Carrova amb l’obra Semblava una persona com qualsevol altra (2006). El 2016 va quedar finalista en el concurs de contes de la revista Núvol amb el relat “Embruixada”. El seu relat “L'engany” va ser un dels guanyadors del Certamen Literari Cryptshow Festival  i es va publicar dins del recull Estats alterats de la ment (2017). Amb el nanorelat “Batecs mecànics” va guanyar el premi Menció Especial del jurat en el III Concurs de microrelats fantàstics “La masmorra de l'androide”.
És l’autora de la novel·la: Seràs un dels nostres (2017). Hem arribat tard a classe (2018) és la seva novel·la més recent.


L'obra
La Lali i en Marc estudien l’ESO a l’institut Pedra de l’Encant. Aquest matí no s’han presentat a l'examen de literatura catalana medieval que tenien a primera hora amb la seva exigent professora, la Blanca Espriu.
A l’hora del pati els dos adolescents arriben corrents al centre acompanyats per la Paula, la germana de la Lali, i s’internen al Departament de Llengües. Allí hi troben la Blanca i li demanen disculpes per no haver arribat a temps a l’examen.
Quan la professora els pregunta quin és el motiu perquè no s’hi hagin presentat, els joves li confessen que mentre els seus companys feien l’examen de literatura medieval, la Lali ajudava el novel·lista Joanot Martorell a resoldre els problemes amorosos entre la seva germana Isabel i el poeta Ausiàs March; la Lali s’implicava en tota mena d’intrigues de palau en companyia d’en Bernat Metge i altres membre de la Cancelleria Reial; i en Marc defensava Gal·lípoli a les ordres del capità Ramon Muntaner.
Arribarà la Blanca a creure’s la increïble història que li tenen preparada?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada