Col·leccions de Voliana Edicions

Entrevol (assaig), Voliac (narrativa) Retorn al sol (ciència-ficció i fantasia), Memòria, Poesia, Brot (dibuix)

diumenge, 9 d’agost del 2020

El laberint d'Asterió de Júlia Martín: pedagogia i bioètica narrativa

 

Us presentem El laberint d'Asterió de Júlia Martín:

Sereu capaços de trobar en Flâneur, l’agent secret desaparegut, recuperar la seva maleta, plena de valuosos documents per a l’apoderament, i desemmascarar el misteriós Troià?

Mentre cerqueu pistes i recolliu informació, tot superant reptes i perills en un parc d’atraccions ple d’escenaris i passadissos laberíntics, amenaçats per encaputxats, autòmats i personatges sinistres, tindreu l’oportunitat d’aprendre algunes coses importants, com ara un mètode per pensar que fins i tot us pot ajudar a trobar la sortida del laberint.

De la mà de Walter Benjamin, Miquel Martí Pol, Robert Louis Stevenson, Maria Mercè Marsal, Marina Núñez, Juan Muñoz, Nietzsche, Miquel Barceló, Edgar Allan Poe, Mark Rotko, Maria Zambrano i molts altres, podreu debatre sobre temes de bioètica com ara la resiliència, l’autocura, el dret a ser cuidat i el deure de cuidar, a banda d’altres continguts de filosofia, història, poesia, narrativa, música, art...

                                  

El laberint d’Asterió és la concreció del projecte Horitzons, una proposta metodològica de ludificació de la pedagogia hospitalària, basada en la bioètica narrativa i en el model d’humanització de l’assistència als menors hospitalitzats.

És una eina pedagògica que es pot adaptar fàcilment a diversos àmbits d’aprenentatge, tot conservant-ne l’estructura lúdica.


L'autora

Júlia Martín (Barcelona, 1990) és doctora en Bioètica i Ètiques aplicades per la Universitat de Barcelona (UB), amb la tesi Cap a l’autonomia de l’adolescent: model d’acompanyament per a professionals assistencials; té un màster en Ciutadania i Drets Humans (UB, premi extraordinari), un màster en Bioètica i Dret (UB) i un Postgrau en Pedagogia Hospitalària (UB).

Des de l’any 2014 forma part del grup GISME de la Universitat de Barcelona, així com de diversos comitès d’ètica d’hospitals i de serveis socials. Ha publicat articles i capítols de llibre, i ha elaborat recursos d’aprenentatge per la UOC. També ha col·laborat en projectes de recerca nacionals i europeus.

Actualment és investigadora del projecte europeu YEAH, coordinat per la Fundació Recerca Sant Joan de Déu i destinat a implicar els joves en la recerca i innovació en salut. És assessora de la comissió de treball impulsada pels Centres de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAPs) de Ciutat Vella i Nou Barris, i formadora de l’Equip d’Assessorament Tècnic en l’Àmbit de Família del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada