Col·leccions de Voliana Edicions

Entrevol (assaig), Voliac (narrativa) Retorn al sol (ciència-ficció i fantasia), Memòria, Poesia, Brot (dibuix)

dimarts, 10 d’abril del 2012

Mur de la Memòria Històrica d'Oliana

El 21 d'abril de 2012 presentem al Saló de Plens de l'Ajuntament d'Oliana el llibre MUR DE LA MEMÒRIA HISTÒRICA D'OLIANA.
El llibre obrirà una tercera col.lecció de Voliana Edicions: MEMÒRIA. Ja que fins ara teníem dues col.leccions: Entrevol d'assaig i Voliac de ficció.
Amb la intenció de complementar amb un llibre allò que ja es pot visualitzar en el Mur de la Memòria Històrica d’Oliana, instal·lat en la plaça de les Lloses d’OlianaSebastià Sardiné i Torrentallé ens mostra una pinzellada sobre la vida d’un seguit d’il·lustres olianesos de naixement o d’adopció.
En primer lloc els membres de la Nissaga Vilana Perles, especialment Ramon Frederic de Vilana Perles i Camarasa, un personatge clau en la història de Catalunya, i Pau Vilana Perles. Mossèn Riart, Josep Escaler, Lluís Escaler, Emilià Maria Riu, Frederic Gasa, Francesc Tàpies, Albert Vives, Jaume Patsí, Manel Borràs, Joaquim Borrell, Rosa Botet, Josep Puig i Ton Bernaus.
Una aportació personal de la història d’Oliana vista des de l’experiència viscuda des del carrer Amunt en què s’hi barregen els records personals d’infantesa de Sebastià S. Torrentallé amb una recerca original dels Vilana Perles que contribuirà a engrandir el coneixement de la història de la nació catalana.


SEBASTIÀ SARDINÉ I TORRENTALLÉ
Neix a Oliana al 1948, a Cal Migdiada. Estudia al seminari de Vic fins els 15 anys. Fa la carrera de Dret, és activista polític ja durant la dictadura franquista. Ja en democràcia va continuar la seva activitat i va ser regidor d’Arenys de Mar per ERC. Actualment treballa en diverses organitzacions de la societat civil com l’Assemblea Nacional Catalana que ens marca el camí cap a la independència. Com a empresari ha  cofundat la primera empresa catalano-russa d’alta tecnologia i administra una empresa de consultoria i de gestió empresarial. Com a professional ha exercit d’advocat des de 1978 fins avui. Ha escrit articles d’opinió en revistes locals i diaris. Va autoeditar la novel•la “Sa Majestat el President de la República”. A Oliana va fer la presentació de la seva “Primera aproximació a la Biografia sobre Ramon Frederic de Vilana Perles i Camarasa”, en fase d’edició.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada