Col·leccions de Voliana Edicions

Entrevol (assaig), Voliac (narrativa) Retorn al sol (ciència-ficció i fantasia), Memòria, Poesia, Brot (dibuix)

dissabte, 12 de maig del 2012

La nit als armaris a la Biblioteca de Cabrils

El divendres 11 de maig hem presentat "La nit als armaris" de Raquel Picolo a la Biblioteca de Cabrils (Maresme) amb una bona assistència de públic, bona part dels quals eren alumnes del Club de Lectura que dirigeix l'autora en aquella localitat.

L'editor va parlar de la bona acollida que està tenint el llibre d'ençà que va aparèixer, ja que aquesta és tot just la tercera presentació comarcal: la primera a Vilassar de Mar, la segona a Mataró, i ja s'ha fet una primera reimpressió del llibre.
L'editor va reptar al públic a que fes una prova que ell ha fet sovint i sempre li funciona: obriu una pàgina del llibre a l'atzar, comenceu a llegir on sigjui i ben aviat trobareu una frase, una imatge, un pensament, unes paraules que us encisaran.


A la foto, el llibre i el públic assistent a l'acte de presentació a la magnífica biblioteca de Cambrils.

L'acte es va converitr en una conversa entre l'autora l'editor i el públic, comentant diversos passatges del llibre o imatges com ara:
"a la nit tota la llum era al cel", "quin goig els carrers del meu poble, que parlaven per aqui volgués escoltar-los".
Raquel Picolo ens va explicar que sovint escriu els seus contes partint d'una imatge que desenvolupa sense una trama prèvia, o partint d'un personatge, ja que Picolo és una autora de personatges més que no pas de trames.




Una autora que és perfecta a l'hora de crear estats d'esperit: "Al carrer la Laura no nota l'aire, que fa volar papers i faldilles, ni l'enrenou de la gent. No li bullen emocions vives, no pensa però està trasbalsada..."

O que conrea la ironia que ens fa més savis: "Des de la cova es veia la columna de fum. El devots de la santa corrien cap al poble esverats, i s'anaven tranquil.litzant a mesura que comprovaven que no era casa seva la que cremava, sinó l'església"

La nit als armaris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada