Col·leccions de Voliana Edicions

Entrevol (assaig), Voliac (narrativa) Retorn al sol (ciència-ficció i fantasia), Memòria, Poesia, Brot (dibuix)

dimecres, 12 de setembre del 2012

Clips. Contes i descomptes

Just després de la diada històrica de l'11 de setembre ens arriba Clips. Contes i descomptes, recull de contes de Jaume Terradas Serra.

Innocència, fantasia, amor, sexe, tragèdia, farsa… La vida. La nostra i, per què no, la dels animals i, fins i tot, la imaginària reflexió dels objectes inanimats. En aquestes històries es parla de clips, orangutans i gossos, però sobretot es parla de gent, de nens i d’adults, d’homes i dones. Es parla d’esperances, de vegades absurdes, de somnis poètics o macabres, del desig, de la guerra de sexes més crua, de l’avorriment, de la vellesa, la desesperació i la mort, del terror, del crim i les seves relacions amb el poder.
L’autor està convençut que cal prendre’s la pròpia vida amb humor, com a cura preventiva de la vanitat, sempre a l’aguait, per estalviar-nos de fer el ridícul, i ens recomana encuriosir-nos, també amb humor, pel que ens envolta. Però a la fi també cal
deixar l’humor de banda quan hem de maleir, és clar, la follia col·lectiva que massa sovint empeny el destí dels humans.

Jaume Terradas Serra
és professor emèrit d’ecologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.


A part de la seva activitat acadèmica i de recerca, per la qual ha rebut diversos premis i reconeixements (Medalla Narcís Monturiol, Premis de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, de Caixa Sabadell i Premi Atlas d’UGT i Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, Premi de la Crítica Serra d’Or a Biografia del Món).
Dins d’aquesta activitat, ha publicat una vintena de llibres (entre els més recents, Ecologia viscuda, 2010, Biografia del Món, 2006, Ecología de la Vegetación, 2001, Ecologia urbana, 2001, i el darrer Un planeta a la deriva, 2011, aquest amb J.Martínez-Vilalta i D. Sol). A més, ha practicat esporàdicament la poesia (premi Miquel Martí i Pol 1996, Englantina d’Or als Jocs Florals de Barcelona 1998) i les novel·les per a públic infantil-juvenil (El viatge de l’Omoh, El crit del Comte Arnau) i ha participat com actor en el film dirigit per Jaime Rosales Somni i silenci.

1 comentari:

  1. Voliana Edicions imparable!...A quina llibreria més propera puc comprar els llibres de Voliana? Un petó!

    ResponElimina