Col·leccions de Voliana Edicions

Entrevol (assaig), Voliac (narrativa) Retorn al sol (ciència-ficció i fantasia), Memòria, Poesia, Brot (dibuix)

divendres, 2 de novembre del 2012

El Lladre de Paraules

Voliana va assistir a l'estrena del film "El lladre de Paraules", en aquesta ocasió vam poder anar a un dels pocs cinemes que feien l'estrena en llengua catalana. Poques vegades tenim aquesta sort i per això també vam voler immortalitzar-ho fent-nos una foto al costat del cartell.





Són tres històries en una, com tres nines russes, i hem decidit comentar-la perquè parla del món dels escriptors, de les editorials, dels agents literaris, dels lectors, dels fans dels escriptors i dels familiars dels escriptors.

Els escriptors que es troben davant la dificultat d'editar malgrat tenir llibres interessants. Així ho diu un agent literari al seu autor: el seu llibre és molt interessant però com que és un autor que no ha publicat i no conegut no es veu en cor de recomanar l'edició del llibre. L'escriptor es desespera, lògicament. Però quan edita un llibre considerat molt bo, els altres ja tenen el dret a ser editats...

No direm res sobre la trama de l'obra per no desvetllar secrets però sí que volem reflexionar sobre alguns missatges de l'obra vistos des de les nostres ulleres d'editor i de persones conscients: tots hem de triar en algun moment entre la vida o la ficció, entre viure una falsa vida de ficció o ser nosaltres mateixos. Vendre'ns l'ànima o cavalcar damunt les onades de la vida amb el millor de la nostra ànima, fent cagarades i ensopegant però sense renunciar a ser nosaltres mateixos.

Voliana, molt modestament, vol ajudar els autors a continuar sent ells mateixos mostrant al públic lector, no les paraules robades sinó les paraules en llibertat que posen en contacte la seva ànima amb l'univers a través dels lectors.
L'escriptor és l'ànima, les idees i les paraules dels llibres són l'energia, els lectors són el medi necessari on aquesta energia es transmet a l'univers. Els editors només som la guspira necessària que ho posa tot en moviment.
Sense escriptor no hi ha res, sense lectors no hi ha transmissió de les paraules, sense editor tot està preparat però res comença.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada