Col·leccions de Voliana Edicions

Entrevol (assaig), Voliac (narrativa) Retorn al sol (ciència-ficció i fantasia), Memòria, Poesia, Brot (dibuix)

dissabte, 29 de desembre del 2012

Joan Badia Pujol escriu sobre “Sociolingüística per a joves del segle XXI”


Joan Badia Pujol, director de la revista Escola Catalana ha publicat un article en el número 478 d’Escola Catalana sobre el nostre llibre. El reproduïm aquí:

Jordi Solé Camardons ha publicat una nova versió del cèlebre manual Sociolingüística per a joves del segle XXI (Voliana Edicions) un clàssic sobre els conceptes bàsics d’aquesta ciència tan aclaridora com és la lingüística social o sociolingüística.

La primera edició es va publicar l’any 1988, amb el mateix títol, però afegint-hi ara “del segle XXI”. El va editar la Federació d’Entitats Culturals del País Valencià, si bé la versió que més va circular entre nosaltres és la que en va fer un any després La Llar del Llibre. Des d’aquesta primigènia versió, aquesta obra ha tingut 17 edicions, comptant-hi l’actual. Es tracta, doncs, d’una obra àmpliament divulgada i molt coneguda entre diverses generacions de joves (i no tan joves) d’arreu dels Països Catalans. Podríem dir que és una obra que ha ajudat a milers de joves a iniciar-se en la consciència nacional i, especialment, respecte de la situació i les amenaces de què és objecte la nostra llengua. El seu servei, doncs, és inqüestionable.

La nova edició, que és també una posada al dia del conjunt de l’obra, incorpora capítols nous (com el dedicat a la nova immigració “multilingüe”) i una revisió general de la perspectiva adoptada en les edicions primeres. També s’ha posat al dia la bibliografia final.

El seu autor ha publicat nombroses obres i articles sobre els temes de sociolingüística, ensenyament, qüestió nacional, etc. molts d’aquests articles han aparegut justament a la revista Escola Catalana, de l’equip de redacció de la qual va formar part durant anys.

Sense perdre el seu caràcter d’obra elemental i bàsica, aquesta nova versió de la Sociolingüística per a joves està sens dubte destinada a fer també nou servei a la consciència nacional sobre la llengua, especialment en aquests moments en què milers de joves viuen la seva experiència il·lusionada de veure un país que es replanteja el seu futur nacional.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada