Col·leccions de Voliana Edicions

Entrevol (assaig), Voliac (narrativa) Retorn al sol (ciència-ficció i fantasia), Memòria, Poesia, Brot (dibuix)

diumenge, 17 de febrer del 2013

Terra Promesa a les Ter-Cat de Sabadell

El 16 de febrer d'enguany s'ha celebrat la 27a Tertúlia Catalana de Ciència-ficció, Fantasia i Terror, en aquesta ocasió a la Biblioteca Vapor Badia de Sabadell.

Al matí els membres del Club de Lectura de ciència-ficció de Sabadell van realitzar una sessió sobre el llibre "Leyes de Mercado" de Richard Morgan; després de dinar Gerard Guix la presentar la seva exitosa trilogia "El Prodigi", "L'Enginy" i "El Talent"; Alfons Mallol va presentar "El antiguo legado" de Fantasia.
                               A la foto: Gerard Guix amb la seva trilogia

Oleguer Homs va fer una presentació informal entre la quarentena llarga d'aficionats a la ciència-ficció -que participaven molt activament a les tertúlies- de la seva novel·la "Terra Promesa".
 
Homs va parlar del que l'havia portat a publicar el llibre, de la coberta dissenyada per un dissenyador que va col·laborar amb Obama, del seu curt, un dels més visitats, i va contestar a les preguntes dels assistents sobre el llibre.
Recordem aquí les paraules d'Antoni Munné-Jordà sobre aquest llibre en el butlletí de la Societat Catalana de Ciència-ficció i Fantasia:

L'estrena d'Oleguer Homs (Torelló, 1988) en el camp de la novel·la és prometedora. Provinent de l'àmbit del periodisme i els mitjans audiovisuals, Homs ens ofereix un relat ben travat, a cavall del cyberpunk, la mitologia èpica de Frank Herbert, les intrigues àuliques de Martin i les aventures exòtiques de Henry Rider Haggard.

Estructurada en trenta capítols que alternen el passat i el futur, als capítols senars assistim als dramàtics conflictes d'en Travis, migpartit entre el món potser virtual de Paradís i el món potser real d'Emerald City, entre la figura de l'escollit del dictador del Sistema i la personalitat múltiple del cap de la Resistència; als capítols parells, seguim les gestes de l'astronauta amnèsic que assumeix el paper del déu alliberador que encapçala la revolta contra l'imperi opressor...


També el director de Voliana Edicions hi va posar cullerada contestant les preguntes dels assistents sobre el funcionament de l'editorial i sobre la voluntat de Voliana de tirar endavant dins la col·lecció Voliac de la subcol·lecció "Retorn al sol" (en homenatge a JM Francès) de literatura especulativa i ciència-ficció que aviat tindrà un segon llibre.

                              Els escriptos van ser entrevistats per la ràdio local.

Des de Voliana Edicions saludem la inciativa de les tertúlies catalanes de ciència-ficció, fantasia i terror (Ter-Cat) dirigides per Eloi Puig que serveixen per parlar de llibres amb total llibertat i per posar en contacte escriptors, lectors i fans d'aquests gèneres.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada