Col·leccions de Voliana Edicions

Entrevol (assaig), Voliac (narrativa) Voliac. Retorn al sol (ciència-ficció), Memòria, Voliac Poesia (poesia)

dilluns, 15 de juliol de 2013

Es presenta L'Eco del Temps de Joan Maria Arenas


Joan Maria Arenas i Prat (Tarragona 1964) és Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona; des de l’any 1993 exerceix a la sanitat pública britànica,  on s’especialitzà en Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia.

És autor de les novel·les   L’Atlant (2012), 2014 (2010) i Tedèum (2009), obres que formen una trilogia inspirada en les Cartes a Màrius Torres, de Joan Sales.

A  L’Eco del Temps, la seva primera incursió en el gènere de la ciència-ficció, ens transporta a uns anys i uns espais on la vulnerabilitat del temps és la protagonista


 

A mitjans anys cinquanta del segle xx, un jove estudiant de Ciències Físiques, Hugh Everett, va proposar una reinterpretació radical de la mecànica quàntica. La teoria d’Everett suggeria que cada succés en el temps pot divergir a la vegada en diferents històries i universos paral·lels. Encara que això pugui semblar pura especulació, alguns dels físics contemporanis més importants, entre ells Feynman, Murray, Gell-Mann i Hawking, han fet seva la interpretació d’Everett forçats per la idiosincràsia de la mecànica quàntica.
                                 

 Seixanta anys més tard, Hèctor Truran, físic adscrit al CERN de Ginebra, centre capdavanter en l’estudi del món subatòmic, descobreix que el temps, com a coordenada absoluta, també és vulnerable.

 

Hèctor Truran, jove físic adscrit al CERN de Ginebra a la recerca del bosó de Higgs, es acomiadat per motius poc clars, encara que la direcció del centre ho justifiqui en un accident aparentment intranscendent a l'accelerador de partícules.

Des d'aleshores sent que hi ha alguna cosa més al darrera d'aquesta història. La intuïció i el curiós increment de déjà vu des del dia de l'accident el porten a desxifrar els veritables motius.

Per a l'Hèctor, abocar-se a l'abisme de la insignificança és una de les maneres de descobrir que el temps, com a coordenada absoluta, també es vulnerable.

 
 
·         18 de juliol 2013: presentació de L’Eco del Temps de Joan Maria Arenas a la Biblioteca de Vilafranca. 19h. Parlaran l’autor i l’editor.
·         19 de juliol 2013: presentació de L’Eco del Temps a la llibreria Gigamesh. A les 18.30h. Ronda de Sant Pere, 53. Barcelona.
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada