Col·leccions de Voliana Edicions

Entrevol (assaig), Voliac (narrativa) Retorn al sol (ciència-ficció i fantasia), Memòria, Poesia, Brot (dibuix)

divendres, 20 de desembre del 2013

Presentem El Projecte Dànau a Lleida

Els dies 14 i 15 de desembre de 2013 s'han fet quatre representacions per la companyia Nurosfera de l'obra teatral "El Projecte Dànau" al teatre de L'Escorxador de Lleida sota la direcció d'Òscar Sánchez H., i amb Ferran Farré com a Dànau.
 I el dia 19 de desembre s'ha presentat el llibre "El Projecte Dànau" de Núria Casado Gual a la llibreria Punt de Llibre de Lleida.

L'obra teatral i el text del llibre ens presenten la història d'un home jove que es desperta en un espai desconegut sense saber com hi ha arribat. Enmig del seu neguit, hi apareixeran uns peculiars companys de cel·la que aniran desvetllant, poc a poc, el secret del seu destí.
L'espai en què es troba tancat el personatge és com el capoll en el qual la voliana o papallona cal que es formi per sortir a l'exterior ja desenvolupada, tot plegat enmig d'un assaig de ciència-ficció.

      D'esquerra a a dreta: el director de l'obra, el protagonista i l'autora del text publicat per Voliana.

L'enigma Dànau ens convida a redescobrir el misteri de qui som amb l'atenció, l'apassionament i la sorpresa amb què ho farien un científic que ens estudiés; un nen que ens somniés, o un poeta que ens escrivís.

"Ara pot semblar que estic dient aquestes paraules; però en realitat són les paraules que em diuen a mi. Des que he rebut el meu diagnòstic, he deixat de perseguir papallones com si fossin somnis; en realitat ja duc una papallona secreta a sobre, que s’ha incrustat en el meu cervell i em desfà poc a poc els filaments del pensament, i em fa somniar que sóc qui sóc. I per molt terrorífic que soni, gràcies a ella he entès que no importa, a quin costat del mirall ens trobem; que el que compta és fondre’s amb les coses, ser les coses, encara que siguin una melodia, una fragància, una forma o un color..."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada