Col·leccions de Voliana Edicions

Entrevol (assaig), Voliac (narrativa) Retorn al sol (ciència-ficció i fantasia), Memòria, Poesia, Brot (dibuix)

dijous, 21 de febrer del 2019

"Pell" de Mercè Pardo

Una altra jove autora -Mercè Pardo Pastor- s'afegeix a la col·lecció de ficció Voliac de Voliana amb un magnífic recull de contes: PELL.


Pell recull contes que indaguen en la fragilitat, les mesquineses, el poder i les riqueses del cos que som; mostra la vida a través dels conflictes ordinaris i extraordinaris de personatges que transiten amplis registres emocionals: una dona vesteix cadàvers per poder sentir el comiat, un home es mira al mirall somiant un embaràs, una noia sap que la seva mascota l’estima més que ningú, una nena molt petita busca una mare, dos joves no fan l’amor, follen desesperats. Amb una veu visceral i sincera, l’autora convida al lector a descobrir la poesia dels petits detalls i la brutalitat de les emocions inevitables.


Mercè Pardo Pastor (Barcelona 1986) té un perfil clarament interdisciplinar; els seus estudis d’Humanitats i el màster d’Estudis comparatius: art, literatura i pensament a la Universitat Pompeu Fabra, així ho expliciten. La filosofia, la música i la literatura, sens dubte, han estat els tres eixos principals de la seva trajectòria.
 Pel que fa als coneixements musicals va començar de ben petita tocant el piano, més tard va continuar al Conservatori Municipal del Bruc on es va graduar en cant líric. Com a mezzosoprano, va completar els seus estudis al Conservatori del Liceu fent cursos de perfeccionament amb l’Oriol Rosés, al Col·legi del Teatre d’interpretació amb en Jordi Godall i cursos extensius de la tècnica cos-art amb la Carme Ciuró. Al costat de la pianista Myriam López ha impulsat el seu projecte artístico-musical més recent, Quars Duo. Aquesta proposta recorre les diferents facetes del lied, tal i com mostra el seu primer espectacle Bilker strasse 15.
En l’àmbit de la literatura, amb disset anys, va ser la guanyadora dels Jocs Florals de Barcelona amb el conte titulat Història d’un desamor. La necessitat d’aprofundir en la tècnica narrativa l’ha portat a L’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès en l’especialitat de conte amb les professores Laia Aguilà i Olga Jornet. Ha publicat un conte en el recull Passió pel conte (Voliana, 2018)
Des de 2008 fins a l’actualitat exerceix com a tutora i professora de Filosofia i Història de la música a l’Escola Súnion de Barcelona. També combina la seva activitat docent puntualment amb la de conferenciant.
Pell és el seu primer llibre de contes; un projecte que va  sorgir de les idees compartides en els cursos de filosofia impartits per la filòsofa Marina Garcés a la llibreria La Central de Barcelona, i que va construir plenament a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès esdevenint el  seu projecte final.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada