Col·leccions de Voliana Edicions

Entrevol (assaig), Voliac (narrativa) Retorn al sol (ciència-ficció i fantasia), Memòria, Voliac Poesia (poesia)

dilluns, 27 de gener de 2020

La psicografia, de Josep Penya

La psicografia, de Josep Penya, un thriller espiritista basat en una psicografia real

Una psicografia és un text suposadament dictat pels esperits. Com el que l’autor va rebre del seu avi, que s’inclou en el relat. A partir d’aquest document, Josep Penya ha escrit una novel·la protagonitzada per un neòfit que aprofundeix en el coneixement de l’espiritisme al mateix temps que ho fa el lector.La psicografia no és una novel·la de terror, presenta la dimensió espiritual com una realitat que conviu amb la quotidianitat de la vida terrenal. 
És un thriller espiritista narrat en primera persona pel protagonista. I és també una història de superació, que ressalta el poc que en sabem d’estimar: «Hi ha ànimes que estimen sense mesura i també n’hi ha que no poden estimar».


La novel·la

L’avi d’en Conrad Ros era un espiritista convençut, com molts europeus criats entre les dues guerres mundials, que tantes morts van provocar. Sovint reunia els amics al voltant del tauler de la ouija per invocar els esperits, com va descobrir el seu net, molt espantat, quan només tenia vuit anys. Per això no va voler saber mai res més de l’espiritisme ni d’una psicografia que li va confiar l’avi un temps després. Més enllà de la ficció que conté aquesta psicografia escrita a l’edat mitjana per un transcriptor anònim i ambientada en una societat del futur-­‐, de la seva lectura se'n desprèn el funcionament del món espiritual, que interacciona constantment amb la vida terrenal. No hi ha cap efecte sense causa: tot el que fem o deixem de fer està suggerit per algun esperit, que ens vol bé o ens vol mal. Tres fills, dos divorcis i un intent de suïcidi després, en Conrad comença a llegir la psicografia quan es queda sense cap feina ni excusa per no fer-­‐ho. Aleshores hi troba molts paral·lelismes amb fets que han succeït i estan succeint en la seva vida personal. Més encara quan rep el suport aparentment casual de l’Abril, una il·lustradora de còmics steampunkque coneix en posar en venda una càmera Leica, que també va heretar de l'avi.
L'autor

Josep Penya i López (Barcelona, 1966). Llicenciat en Ciències de la Informació per la UAB. Ha estat periodista, redactor, guionista, editor de guions, professor de guió i responsable de continguts en museus, exposicions i expos universals. És a dir, ha dedicat tota la seva vida professional a narrar històries. Ficcions i realitats en diferents formats: televisió, cinema, premsa, Internet i equipaments culturals. 
La psicografia és la seva primera novel·la.Cap comentari:

Publica un comentari