Col·leccions de Voliana Edicions

Entrevol (assaig), Voliac (narrativa) Retorn al sol (ciència-ficció i fantasia), Memòria, Poesia, Brot (dibuix)

dissabte, 28 de maig del 2011

Des del rovellet de l'ou d'Elx, de Joan-Carles Martí: presentació a Elx

Voliana edicions publica el segon llibre. Això escriu el seu autor des del seu blog per anunciar la presentació a Elx. Més endavant en farem presentacions al altres indrets dels Països Catalans:
M'agradaria molt comptar amb la vostra presència a la presentació a Elx, a càrrec del professor Jeroni Soler i Gonzàlez, a la llibreria Ali-i-Truc al Passeig de les Eres de Santa Llúcia, 5. Dimecres 8 de juny de 2011 a les 20.15h. Aquells de vosaltres que desitgeu rebre el llibre  a casa us podeu adreçar a mi al correu electrònic martidelx@gmail.com i us enviaré les instruccions de pagament del llibre que promet que rebreu per correu certificat. Faré una segona presentació a Guardamar el 17 de juny, a la biblioteca municipal, a les 20.00h a càrrec del Dr. Francesc Aracil i Pérez. Està prevista una presentació a càrrec de l'editor, el professor Jordi Solé i Camardons, a la Universitat Catalana d'Estiu en la segona quinzena d'agost. Per a la tardor ja estan previstes les presentacions a Alacant, València, Barcelona i Palma. Informaré puntualment.


Martí i Casanova, Joan-Carles (2011). Des del rovellet de l'ou d'Elx, 214 pàgines, Voliana Edicions (Argentona, el Maresme) 


Vull agrair la confiança que ha dipositat en mi l'editor, escriptor, sociolingüista i lingüista Jordi Solé i Camardons en haver-me elegit com a número 2 de la nova col·lecció Voliana Edicions després del número 1 dedicat al gran lingüista i pedagog Delfí Dalmau i Gener (Figueres 1891 Barcelona 1965) amb la reedició del llibre publicat el 1936 a Barcelona : Poliglotisme passiu i altres escrits.  
Des del Rovellet de l’Ou d’Elx són vint-i-tres escrits en els quals es reflexiona sobre la gran ciutat a la fita sud de la catalanitat cultural. El rovellet de l’ou és la denominació  tradicional del centre històric. Es reflexiona sobre el Misteri d’Elx, el model lingüístic valencià, la riquesa del català de la frontera sud, la història, uns elxans il·lustres, alguns oblidats a casa; i les relacions sempre complicades amb Alacant i València. Ens apropa el seu petit gran país d’una vitalitat lingüística amagada, insospitada i menystinguda nord enllà de la línia Biar-Busot. Ens retrata alguns dels personatges que feren possible la represa lingüística de l’Extrem Sud del País Valencià a la segona meitat del segle XX.
Pel camí que s’enfila tramuntana amunt un elxà és cridat a fer conèixer la seva terra per tots els Països Catalans: al Segura, al Vinalopó, a Alacant, a Otos a la Vall d’Albaida, a València, el cap-i-casal dels valencians, a Tortosa, a Barcelona, la capitalitat cultural de tots els catalanoparlants, a Girona, a Mallorca fins arribar a Quilhan, Tolosa, Marselha o Ate, en terres occitanes on va nàixer un elxà que va tornar enjorn al bres, perquè s’han d’estretir els llaços entre els pobles de llengua catalana i de llengua occitana que conformen una civilització original bessona


Read more: http://extremsud.blogspot.com/2011/05/presentacio-elx-del-meu-llibre-des-del.html#ixzz1Nf7HnqzX

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada